Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vendégkönyv

Ha bármi észrevételetek van az oldallal kapcsolatban, esetleg kérdésetek van, vagy véleményt írnátok, legyen az negatív, vagy pozitív, azt itt megtehetitek. A negatív kritikáknak is örülök, mert akkor próbálom orvosolni a hibát, vagy magyarázatot adni annak okára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: A trükkjeim

(Botiss, 2015.03.08 17:02)

Huhh ez rengeteg info és kérdés egyszerre... pár kérdésre már adtam korábban is választ. Hülyeség, hogy keverék kutyát nem lehet tanítani!!! Minden kutyát lehet tanítani, csak van, akinek több idõ kell...de attól még a kutya
nem buta! Ugyan ez van a korral is. Lehet bármilyen korú kutyát képezni, de egy öregebb kutya valószínûleg lassabban tanulja meg amit akarsz neki tanítani, pláne ha elõtte nem gyakorolt vele senki semmit. De ezek nem kõbe vésett dolgok, teljesen egyedfüggõ.
Amúgy nekem van szerencsém egy olyan
keverék kutyát és a gazdiját ismerni, akik olyan klasz páros, hogy szerintem ritka az ilyen, és ahhoz a kutyához képest Kira gyerekcipõben jár még. A többi dologhoz ha gondolod e-mailben válaszolok szívesen. Botiss88@freemail.hu

Re: Re: A trükkjeim

(Bogi05, 2015.03.14 21:40)

Hát... Inkább csak szerintem itt beszélgessünk. Nekem nincs freemalom, viszont gmail-em van(gmail.hu)

Re: Re: A trükkjeim

(Bogi, 2015.11.21 20:51)

jó, mostmár regisztráltam, hhihihihihi.

Kukucs trükk

(Bogi05, 2015.07.19 17:27)

Szia! Megint én vagyok, Bogi. Már kb. 7-8 hónapja nem írtam ide, mert azóta kutyáim sokat fejlődtek.

Szóval a kukucs trükkel lenne kérdésem, mert már próbáltam az egyik kutyámat,Foltost bevezetni 2 lábam közé, de úgy tűnik nem mer bemenni lábaim közé. Próbáltam jutalommal csábítani, de nem közelített. Mit tehetnék?

Re: Kukucs trükk

(Botiss, 2015.08.09 21:57)

Szia! Próbáld meg azt, hogy beállsz úgy az ajtóba, vagy bárhova, ahol a kutya szokott szűkebb helyen járkálni, hogy ne tudjon kikerülni, ha el akar menni, akkor az egyetlen egy út a lábaid közt legyen. Ha nincs ilyen hely otthon, akkor csinálj te magad, vagy séta közben ha olyan helyen jártok az is jó.
Ha ez megvan, akkor ha pl szeret labdázni, akkor dobd el neki a labdát, és ha érte akar menni, akkor átbújik a lábaid alatt. Vagy ha nem labdás, akkor állj be úgy, hogy a kutya mögötted legyen, és dobálj kaját magad elé. Úgy is kelleni fog neki a jutifali, ezért valószínűleg át fog menni alattad.
Ha ennyire ódzkodik a láb alatt lételtől, akkor eleinte csak ezt érd el, hogy így átsétálgasson alattad, és ha már gond nélkül sétálgat, akkor próbáld meg a kezedben levő jutifalattal behívni, és a kezedből egye ki úgy a falatot, hogy közben a lábad alatt áll. Lehet, hogy lassan fog haladni ez a trükk, de így szerintem sikerülhet :)

Re: Re: Kukucs trükk

(Bogi, 2015.11.21 20:41)

kösz:)

A kutyáknak kínzás?

(Bogi05, 2015.05.11 18:37)

Boiss, ugye nem baj ha megkérdezem: A kutyáknak a tanulás az kínzás? Mármint úgy, hogy a kutyát akarata ellenére tanítjuk, neki olyasmi-e az? Az unokatesóm azt mondja, hogy a kutyáknak a kiképzés rosszat jelent, kínozom őket, pedig ők élvezik, és igaz ez a kínzós állítás?

Re: A kutyáknak kínzás?

(Botiss, 2015.06.11 22:26)

Ehhez hasonló kérdésre már válaszoltam korábban is, valamint a Trükkök menüpont alatt is írok róla, szerintem elég érthető.
Nem, nem kínzás, a feltételezés is butaság, hogy az lenne. Nem ostorral és szöges nyakörvvel tanulunk, hanem rengeteg jutalomfalattal.... ha a kutyának kínzás az, hogy teletömöm kajával, mindezt azért mert egy kicsit gondolkodnia kell, az érdekes.
És nem kényszerítjük fizikailag semmire.... nem nyomjuk le annak ellenére, hogy ő nem akar pl feküdni, nem rángatom fel a hátamra a lábánál fogva, csak mert én azt akarom...itt az egyetlen kényszer, ami a kutyát éri az az, hogy arra kényszerítem, hogy használja az eszét, ami hosszabb távon igen csak hasznosnak bizonyul. És határozottan állítom, hogy a kutya a tanulás minden egyes percét élvezi

lili.bl@hotmail.com

(Lili, 2015.05.03 16:49)

Szia!
Nagyon örülök, hogy ráakadtam az oldaladra, mert nagyon jónak találom! Egy 3 hónapos sheltie gazdái vagyunk és már gyakoroltunk jópárat az általad leírt trükkökből. Nagyon érthetően vannak leírva az utasítások, szóval szépen követhető a feladat.

A kérdésem az lenne, hogy nem gondolkodtál azon, hogy rendszeresen írj az oldalra kutyatémában? Gondolom ez időfüggő, de szerintem nagyon sok olvasód lenne, köztük én is :)

Re: lili.bl@hotmail.com

(Botiss, 2015.05.10 10:49)

Szia! Örülök, hogy örömet okoztam :) A sheltiek remek kutyák, biztos nagyon ügyesen haladtok :)
A kutya témában alatt pontosan mire gondolsz? mert elég nagy a skála :)
Trükköket mindig annyit írok, amennyit mi is éppen tudunk,és sajnos idő hiány végett mostanában én is kevesebbet tanítottam meg Kirának :(
Más témákkal kapcsolatban, pl egészségügy, meg hasonlók azért nem írok, mert rengeteg ilyen témákkal foglalkozó oldal van, ahol szakértők pontosabban írják le az adott dologgal kapcsolatos információkat.
De ha esetlegesen beszélgetésre, vagy ilyenre gondolsz, akkor írj e-mailben, és megadom a facebook elérhetőségem, ott közvetlenebbül tudunk beszélgetni :)

csembencse@citromail.hu

(Eni, 2015.03.18 19:32)

Szia!
10 kerek perce akadtam az oldaladra! Annyit szeretnek irni, hogy koszonom:)! Egy boldog spaniel tulajdonos vagyok, aki holnap lesz 3 honapos. Eddig nem tudtam, hogy hol is kezdjunk a kozos munkahoz, de mar a kezemben van minden:)!

Re: csembencse@citromail.hu

(Botiss, 2015.03.26 07:38)

Szia!
Nagyon örülök, hogy segíthettem, és jól esik olvasni amit írtál :)
Sok sikert, és gratulálok a kis zsiványhoz :)

oooooo

(Termi Nátor, 2015.02.22 07:42)

nekem oooooo oooooooo bocsánat :3 nemvalami fura ooooo ooooooooo jaj bocsánat :3 zsuzsika fura bocsánat juj de fura zsuzsika bocsánat oooooo oooooo BOCSÁNAT jaj nekem és zsuzsikának BOCSÁNAT ZSUZSIKA 1 FURA HOBBIT OOOO OOOOOOO bocsánat nem vagyok egy hüle csak kicsit :3 BOCSÁNAT JAJ bocsánat muháhá jaj nem vauuuuuu nem is miáu jaj nem csipp csipp csipp nam bocsánat

Re: oooooo

(Botiss, 2015.03.08 17:00)

Köszönöm, hogy eme remek és hasznos hozzászólással emelted az oldal szintjét!
A továbbiakban ha bármi problémád van, kérlek vagy értelmes ember módjára írd le, vagy küldd el e-mailben, mert az ilyen és hasonló hozzászólásokat gondolom trollkodásnak szántad, de el kell keserítselek, sajnos nem volt vicces...:/
Köszi!

valaki válaszoljon

(Termi Nátor, 2015.02.22 09:58)

VALAKI VÁLASZOLJON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VAGY ZSUZSIKA VÁLASZOLJON BÖMBÖM BOCSÉÚNAT GÖRKIR BOCSUNAT güüüüüüüü.

A keverékek

(Bogi05, 2015.01.14 22:00)

Az unokatesóm is azt mondja, hogy NEM LEHET BETANÍTANI A KEVRÉKEKET(!!!!)
Pedig látja, hogy Morgó már tud pacsizni is, és már egyszer látta,amikor Morzsa átugrott egy akadályt.
Szerinted lehet agilityre,és ilyesmi kutyasportokra(akadálypályákra) keverékkutyákat vinni?
A válaszodat előre is köszönöm!:)

Amúgy be lehet illeszteni ide képet?

A léc átugrása gyakorlat

(Bogi05, 2014.12.21 21:19)

Szia! Én olvastam egy könyvben(a neve 101 kutyatrükk, nagyon jó), hogy meg lehet tanítani a kutyának, hogy átugorja a lécet. Lehet, te még nem ismered, de nagyon jó. Nekem is az egyik kutyám kb. 1-2 hónap után tanulta meg a parancsot.
Tanítása:
1.Állíts fel egy kb. 30 cm nagyságú lécet(közepes testű kutyának), kistesű ebeknek elég csak 20 cm.

2. Tedd rá a pórázt a kutyádra, és fuss neki vele a lécnek.

3.Te az akadály mellett haladj, míg a kutya a léc előtt.

4.Ha átugrotta, akkor simogasd meg, és természetesen dicsérd is meg a kutyát.

5.Ilyenkor nem fontos jutalomfalatot adni a kutyának, mert a kutyák többsége szeret ugrálni, ezért már maga az ugrás is jutalomnak számít neki.

6. Rövid időn belül megtanulja és egy idő után már nem is kell póráz, hanem csak amikor nekifutsz kutyáddal az akadálynak, akkor elég ha csak bíztatod, és a ,,hopp!" szó hallatára a kutyád már ugrik is. De ilyen esetben úgy is csinálhatod, hogy az akadály másik végéről áthívod magadhoz kutyidat.Az egyik kutyám már ezt teljesíti, ám van amikor szerencsésen kikerüli az akadályt, vagy egyszerűen nem szeretné átugrani, de sok gyakorlással ezt le lehet kezelni. Amúgy van egy kérdésem:
Mi a különbség a FAJTISZTA és a KEVERÉK kutya tanítsa közt? Csak azért érdezem mert nekem 3 kutyusom van és mindhárom keverék. És egyébként én is szokatm tanítani a kutyáim. Az az egyik legfőbb vágyam, hogy a utyusaim sok mindent tudhassanak mint a te kutyusod és, hogy versenyekre is mehessek velük. De még sajnos, van olyan kutyám amelyik még csak az alapoknál tart, és van amleyik már közepesen jó, és van haladó(az amelyik átugorja a lécet).

Re: A léc átugrása gyakorlat

(Botiss, 2015.01.07 09:55)

Szia! :)
Ismerjük a trükköt, sokáig agilityztünk Kyrával, de köszönöm, hogy leírtad, így mások is láthatják, akik talán nem ismerik még a könyvet. :)

Ha a kutya nem akarja átugrani az akadályt, lehet, hogy magasan van neki, tedd lejjebb az akadályt, gyakoroljatok úgy, és utána emeljétek meg a magasságot. Vagy nagyobb lendülettel küldd neki az akadálynak, hogy legyen elég lendület az ugrásban.

Az égvilágon semmi különbség nincs aközött, hogy fajtatiszta, vagy keverék a kutyád. Pl a huskyra majdnem mindenki azt mondja, hogy taníthatatlan, meg nevelhetetlen, és hát látod, hogy nem igaz :) Minden csak elszántság, meg kitartás kérdése :)
Ami különbség lehet, és fajta függő az a lelkesedés, meg az eredeti feladatokra szánt tenyésztés kérdése.
Pl én Kyrával, se más huskyval se kezdenék bele pl őrző-védő gyakorlatokba, mert teljesen más dologra lettek kitenyésztve. 0 védő ösztön van bennük, ezért úgymond alkalmatlanok a feladatra. Talán megcsinálná, ha gyakorolnánk, de sose lenne olyan lelkes, mint egy német juhász.
Különbség inkább a tanítás elkezdésénél van. Egy kölyök kutyával sokkal könnyebb dolgod van, mint egy felnőttel, mert hihetetlenül gyorsan tanulnak. Kyra kölyökként volt, hogy pár perc alatt felfogta, hogy mit akarok kihozni a gyakorlásból, és már másnap saját magától ajánlotta fel az új trükköt. Kölyökként még úgy alakítod őket, ahogy szeretnéd. Egy felnőtt kutyával annyival nehezebb, hogy lassabban tanulnak, bár ez se minden kutyára igaz. Meg itt szerintem számít az is, hogy kölyökként tanultatok-e. Mert Kyra így, két és fél évesen is nagyon hamar megtanul bármi újat, de pl a másik husky, aki sokszor vendégeskedik nálam, csak egy évvel idősebb, nem nagyon volt képezve kölyökként, és vele kemény dió a tanulás. Sokkal lassabban érti meg azt, hogy mit várok tőle, és ha meg is érti se akarja leegyszerűsíteni a dolgomat :)
De pl trükkök tanításánál nem tartom jelentőségteljesnek a fajtát, mivel nem várunk el semmi olyat a kutyától,(kivéve egy két trükknél) amit ő magától se csinálna meg. Szimplán ezeket a dolgokat jutalomért cserébe, vezényszóra csinálja meg nekünk.
Pl a kutyák maguktól is szoktak hemperegni a fűben, vagy ugatni, ugrálni, mi csak ezeket a mozdulatsorokat erősítjük meg bennük.

Köszi

(Csenge, 2014.12.10 15:14)

Szia!:)
Nagyon jó az oldal, a trükköket jól leírod, így könnyen meg lehet tanítani a kutyáknak. Nagyon jó érzéked van hozzá. Köszi, hogy létrehoztad az oldalt, mert sehol sem találtam olyan oldalt (bocsi a szóismétlésért) ahol rendesen, érthetően leírják, mit hogyan kell és ha még találok is ilyet, nem működik a kutyusomnál.
A kutyáid nagyon édesek és okosak is. Sajnálom az előző kutyid, imádnivaló volt.

Re: Köszi

(Botiss, 2015.01.07 09:31)

Szia! :)
Én is hasonló problémával küszködtem még amikor elkezdtem tanítgatni az enyémet, hogy nem találtam sehol se olyan oldalt, vagy könyvet, ami egyszerűen és jól leírta volna a meneteket. A 101 kutyatrükk című könyv volt eleinte nagy segítségemre, de aztán szerencsére annyira egymásra hangolódtunk Kyrával, hogy ment magától a dolog, segítettük egymást, hogy mind a ketten könnyebben értsük meg a másikat :)
Remélem a későbbiek során is segítségedre lesz az oldal, és ha majd nekem is több időm lesz, fejlesztgetem, meg bővítem tovább.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Következő »